Over EDGI-NL

Het EDGI-NL onderzoek is het grootste onderzoek naar genen en eetstoornissen ter wereld.


Het Eetstoornis Genetisch Initiatief (EDGI) is een internationale studie ontworpen om de relatie tussen genen en het ontstaan van een eetstoornis te onderzoeken. Dit onderzoek vindt onder andere in Amerika, Australië en Zweden plaats; maar ook in Nederland.

Eetstoornissen beïnvloeden vele levens en hebben van alle psychische stoornissen het hoogste sterftecijfer. Eerdere studies van het EDGI wereld team hebben een sterk genetisch component gevonden voor het ontstaan van anorexia nervosa. Echter is het belangrijk om ook te kijken naar de mogelijke rol van genen bij de andere vormen van eetstoornissen.

Het doel van het EGDI-NL onderzoek is om meer te weten te komen over hoe genen het risico op boulimia nervosa, eetbuistoornissen en anorexia nervosa beïnvloeden. Als je ooit een van deze drie eetstoornissen hebt gehad, nodigen we je uit om onze vragenlijst in te vullen. Daarnaast zijn we ook op zoek naar mensen zónder eetstoornis(verleden), deze groep dient als controlegroep. Door deel te nemen aan het EDGI-NL onderzoek help je om de genetica van eetstoornissen beter te begrijpen, waardoor behandeling kan worden verbeterd.

 

edgi team